Alweer een keerpunt

Foto blog 'Alweer een keerpunt' | energetic flow

Op meerdere momenten in mijn leven kwam ik op een keerpunt uit. Soms door omstandigheden die buiten mijzelf leken te liggen. Op andere momenten waren het keerpunten die ervoor zorgden dat ik een keerpunt in iemand anders leven teweeg bracht.

Hoe beslis je welke keuze de juiste is?

Jarenlang heb ik  keuzes gemaakt vanuit de hoofdvraag: 'wat verwachten de mensen om mij heen?'. En dan had ik vrede met die keuze. Ik stuitte niemand tegen de borst en ondertussen wist ik eigenlijk ook niet zo goed wat ik zelf wilde. Ik wist zelfs niet zo goed wie ik zelf was, doordat ik me toch wel erg vaak aanpaste aan wat anderen van mij verwachtten. Ik paste me zelfs aan op basis van aannames over wat anderen zouden verwachten. Ik trapte op mijn eigen rem zonder dat ik het in de gaten had.

 

Wat NU voor mij bepaalt wat de juiste keuze is, kan ik heel beknopt omschrijven. Mijn keuze wordt bepaald door mijn hart. Niet meer en niet minder.

Ik weet dat ik het waard ben om mijn eigen keuzes te maken. Ik weet dat het niet altijd in lijn ligt met wat anderen willen of verwachten en toch kies ik wat mijn hart me zegt.

 

Wat mijn hart me ingeeft is altijd goed. Wat ik wil mag ik najagen. Ik vang mijn dromen, ik koester ze en ik maak ze mijn werkelijkheid.

Kies jij voor jezelf?

Mocht je nog niet voor jezelf durven te kiezen, weet dan dat je nog op je eigen rem staat. Je hebt het recht om die rem eraf te halen. Je hebt het recht om je dromen na te jagen en jouw werkelijkheid te maken. Het luchtte mij beetje bij beetje steeds meer op om die rem eraf te halen en te houden.

Stel jezelf eens de volgende vragen.

  • Waar wil jij naartoe?
  • Wat houdt jou tegen?
  • Hoe kun jij aan de slag met wat je tegenhoudt? Wat zou een eerste stap zijn?

Bedenk een oplossing en voer hem uit. Zo haal je de rem van je leven af.

 

Hoe vaker je voor jezelf durft te kiezen, de rem eraf durft te halen, hoe gemakkelijker het wordt. Het mooie bijeffect is dat je steeds beter jezelf leert kennen. En ook al krijg je weerstand, je gaat naar waar jij naartoe wilt. Gun het jezelf! En hou van jezelf zoals je bent.

Mijn nieuwe keerpunt

Nadat ik halverwege juli een cursus spirituele ontwikkeling en mediumschap volgde van een volledige week in dé spirituele school (The Arthur Findlay college, Londen), ben ik een nieuw keerpunt tegengekomen.

Nee, niet stoppen met lezen, ik ben niet ineens zweverig!

Ik wist al jaren dat ik hooggevoelig ben. En het afgelopen jaar kwam ik tot de ontdekking dat ik 'talenten' heb.

Mijn keerpunt is dat ik voor mezelf mag toelaten dat ik niet alleen als energetisch coach, maar ook als heldervoelende en helderwetende mijn werk mag doen.

Of het spannend is? Ja, natuurlijk. Vooral door alle vooroordelen die er bestaan rond mediums.

 

P.s. Laat ik je alvast meteen uit één droom helpen: ik voorspel geen toekomst, ik kijk niet in een glazen bol, en ik ben nog steeds nuchter en oprecht. 

In mijn hart weet ik dat ik een extra steentje kan bijdragen door mijn mediumschap. Ik geef net dat beetje extra, op een zuivere en oprechte manier.

Rem eraf

Mijn rem rond mijn nieuwe keerpunt is er vanaf. Ik laat het voor mezelf toe. Heeft het negatieve bijeffecten, dan is dat prima. Ik weet dat het ook positieve bijeffecten heeft. Het grootste en meest waardevolle positieve bijeffect is dat ik nog meer mezelf ben.

Wat ga jij voor jezelf toelaten? Waar haal jij je rem vanaf?