Mijn verhaal

"Als verlegen meisje groeide ik op een een warm nest. Ik pikte veel signalen van anderen op en vond het belangrijk om ervoor te zorgen dat anderen oké waren. Waar het kon, bood ik ze een luisterend oor en hielp ik ze vooruit. Vanuit mijn rust en analystisch vermogen kon ik verhalen terugbrengen naar de kern en zo mijn bijdrage leveren.

 

Doordat ik het goed wilde doen voor anderen, heb ik mezelf door de jaren heen aangepast, totdat ik merkte dat het begon te knellen en ik het anders wilde. Hoog tijd voor een verandering. Maar die verandering zette ik niet door. Een stemmetje zei 'je hebt het toch goed, wat zeur je nou?'.

 

Zo ging ik nog een tijdje door en kwam ik toen onze kinderen klein waren in een burn-out terecht. Zelfs tijdens mijn burn-out paste ik mezelf nog steeds aan anderen aan in plaats van aandacht aan mezelf te schenken. Ik wist gewoon niet hoe ik dat moest doen. En hoe weet je wat je zelf leuk vindt om te doen als je al een hele tijd niets meer ECHT voor jezelf hebt gedaan? Mijn plichtsbesef zorgde ervoor dat ik (achteraf te snel) weer aan het werk ging. Langzaam opbouwen en hop weer verder. Met ups en downs, maar ik sloeg me er doorheen, want 'dat moet ik toch aan kunnen?'.

 

Pas een jaar of 9 later voelde ik heviger en heviger dat ik eigenlijk nog steeds klem zat en dat het tijd was om hulp te vragen. Ik had de durf en de lef om iemand in de arm te nemen waardoor ik langzaamaan mezelf teruggevonden heb, inclusief de spiritualiteit die ik sinds ik een klein meisje was had weggestopt.

Zo kwam ik weer bij mezelf terug

Door te kiezen voor mij.

Door te vragen naar hulp.

Door met een andere bril te leren en durven kijken en zo een andere wereld te ontdekken.

Door mijn eerste boek te schrijven en daarmee een duik naar binnen te maken.

Door nieuwsgierig te blijven naar meer van mij.

Door mijn unieke ik te leren kennen en erkennen dat juist dat mijn kracht is.

 

Gevolg van deze transformatie is dat ik nu meer dan ooit iets kan betekenen voor anderen EN mezelf.

Ik heb mezelf omgeschoold tot life coach en opende in 2015 mijn eigen praktijk voor coaching en energetische therapie. Nog altijd blijf ik mezelf bijscholen via cursussen, workshops en trainingen, nieuwsgierig naar meer van de wereld en meer van mij. De bijdrage die mijn nieuwsgierigheid en mijn zoektocht me hebben opgeleverd wil ik zeker niet alleen voor mezelf bewaren. Een groot deel van mijn verhaal heb ik in 2017 verwerkt in mijn eerste boek ‘Nuchter spiritueel’. Om anderen te inspireren en om via mijn eigen zoektocht te laten zien dat transformeren kan zodra je er zelf klaar voor bent en ervoor kiest. En dat nuchter EN spiritueel zijn prima samen gaat. 

 

Als jij naar meer van jou op zoek bent, kijk ik graag met je mee. Het is aan jou of je gebruik wilt maken van de mogelijkheden die ik je aan kan bieden om jou te faciliteren. Jij kiest op welk moment je transformatie start en op welke manier je jouw leven vormgeeft."

 

- Patricia van Gerwen -