Bindweefsel therapie

Een totaal andere manier van "Zijn Met & Werken Met" lichamen.


De bindweefsel therapie (genaamd ESSE®) lijkt het meest op de manuele therapie die veel mensen al kennen.

De sessies wijken af van de gewone manuele therapie doordat het werkt op elke millimeter van het lichaam en het de oorzaak van binnenuit aanpakt. Via je bindweefsel ga ik aan de slag om de verandering op gang te brengen die je lichaam op dat moment wenst. Het is ontwikkeld om verandering in de vorm en structuur van het lichaam te creëren om meer gemak te creëren. Bijvoorbeeld met het bewegen en functioneren van je lichaam in je dagelijkse leven. Zoals verandering van de mate van stijfheid of pijn bij bepaalde handelingen en bewegingen.

 

De sessies zijn heel effectief en tegelijkertijd krijg ik continu de feedback van klanten dat het ook nog eens zo ontzettend ontspannend is.

 

Achtergrond

De techniek is ontwikkeld door Suzy Godsey vanuit het lichaamswerk dat ze bij Access Consciousness® heeft geleerd. Ze merkte dat ze nieuwe manieren ontdekte en heeft dat met een aantal anderen verder uitgewerkt tot wat nu ESSE® is (Energetic Synthesis of Structural Embodiment). 

Werking

In het kort is het een energetische manuele manipulatieve therapie.

Als je naar je lichaam kijkt, is het volledig opgebouwd uit moleculen. In je moleculen kun je onder andere je oordelen, conclusies, trauma's en overtuigingen vastzetten. Daardoor kan bijvoorbeeld je bindweefsel verstijven tot een soort verharde lijm.

Met ESSE® kun je op het hele lichaam een energetische manuele therapie toepassen, die ervoor zorgt dat de verharde lijm weer meer vloeibaar wordt. Zo krijg je weer meer gemak met je lichaam.

 

Tijdens de sessie kan ik in contact gaan met het bindweefsel en de moleculaire structuur van je lichaam. Het bevindt zich in het hele lichaam, rond al je spieren, pezen, botten, organen, zelfs in de fijnere structuren in de spieren. Tijdens de sessie reageert het bindweefsel (en daarmee je lichaam) op de aanraking en energie en creëert het van binnenuit je herstel.

Waar helpt het bij?


Je kunt baat hebben bij één of een reeks van sessies bij:

- pijn en ongemak

- klachten aan bindweefsel

- klachten na een ongeval

- herstel na een operatie

- restverschijnselen medicijngebruik (b.v. chemo)

- menstruatieklachten

- rugklachten

- spanning in je lichaam of aan de kaken

- hoofdpijnklachten en migraine

- stijfheid


Afspraak inplannen

Investering ESSE® sessie: EUR 50,00

Duur: ongeveer 45 minuten

Je kunt met pinpas betalen aan het einde van de sessie.

Voer de code in:

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.


Videomateriaal

Chiropractor dr. Andrew Gardella over ESSE®