Over mij

Foto Patricia van Gerwen, energetisch coach

Patricia van Gerwen

"Als verlegen meisje groeide ik op een een warm nest. Ik pikte veel signalen van anderen op en vond het belangrijk om ervoor te zorgen dat anderen oké waren. Waar het kon, bood ik ze een luisterend oor en hielp ik ze vooruit. Vanuit mijn rust en analytisch vermogen kon ik verhalen terugbrengen naar de kern en zo mijn bijdrage leveren.

 

Doordat ik het goed wilde doen voor anderen, heb ik mezelf door de jaren heen aangepast, totdat ik merkte dat het begon te knellen en ik het anders wilde. Hoog tijd voor een verandering. Maar die verandering zette ik niet door. Een stemmetje zei 'je hebt het toch goed, wat zeur je nou?'.

 

Zo ging ik nog een tijdje door en kwam ik toen onze kinderen klein waren in een burn-out terecht. Zelfs tijdens mijn burn-out paste ik mezelf nog steeds aan anderen aan in plaats van aandacht aan mezelf te schenken. Ik wist gewoon niet hoe ik dat moest doen. En hoe weet je wat je zelf leuk vindt om te doen als je al een hele tijd niets meer ECHT voor jezelf hebt gedaan? Mijn plichtsbesef zorgde ervoor dat ik (achteraf te snel) weer aan het werk ging. Langzaam opbouwen en hop weer verder. Met ups en downs, maar ik sloeg me er doorheen, want 'dat moet ik toch aan kunnen?'.

 

Pas een jaar of 9 later voelde ik heviger en heviger dat ik eigenlijk nog steeds klem zat en dat het tijd was om hulp te vragen. Ik had de durf en de lef om iemand in de arm te nemen waardoor ik langzaamaan mezelf teruggevonden heb, inclusief de spiritualiteit die ik sinds ik een klein meisje was had weggestopt.

 

Zo kwam ik weer bij mezelf terug.

 • Door te kiezen voor mij.
 • Door anderen om hulp te vragen.
 • Door met een andere bril te leren en durven kijken en zo een andere wereld te ontdekken.
 • Door mijn eerste boek te schrijven en daarmee een duik naar binnen te maken.
 • Door nieuwsgierig te blijven naar meer van mij.
 • Door mijn unieke ik te leren kennen en erkennen dat juist dat mijn kracht is.

Gevolg van deze transformatie is dat ik nu meer dan ooit iets kan betekenen voor anderen EN mezelf.

Ik mezelf omgeschoold tot life coach en opende ik in 2015 mijn eigen praktijk voor coaching en energetische therapie. Nog altijd blijf ik mezelf bijscholen via cursussen, workshops en trainingen, nieuwsgierig naar meer van de wereld en meer van mij. De bijdrage die mijn nieuwsgierigheid en mijn zoektocht me hebben opgeleverd wil ik zeker niet alleen voor mezelf bewaren. Een groot deel van mijn verhaal heb ik in 2017 verwerkt in mijn eerste boek ‘Nuchter spiritueel’. Om anderen te inspireren en om iedereen via mijn eigen zoektocht te laten zien dat transformeren kan zodra je er zelf klaar voor bent en ervoor kiest. En dat nuchter EN spiritueel zijn prima samen gaat. 

 

Als jij naar meer van jou op zoek bent en meer ruimte in je hoofd, lichaam en leven wilt creëren, kijk ik graag met je mee. Het is aan jou of je gebruik wilt maken van de mogelijkheden waarmee ik je kan faciliteren. Jij kiest op welk moment je transformatie start en op welke manier je jouw leven vormgeeft."

 

- Patricia van Gerwen -

Wil je iets afstemmen? Plan dan een gratis afstemkwartiertje in.Alternatief Therapeut, level 2

Kwaliteit van zorg is voor belangrijk. Reden voor mij om mezelf als alternatief therapeut aan te sluiten bij het Collectief Alternatief Therapeuten (CAT). Via hen val ik als CAT-collectief therapeut onder Wkkgz-klachtrecht en tuchtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT).

GAT is een rijks erkende en volledig onafhankelijke Wkkgz geschillencommissie. Voor meer informatie over mijn klachtenregeling zie: www.gatgeschillen.nl

 

Ik werk als CAT-collectief therapeut volgens de richtlijnen van de GAT-beroepscode. Voor meer informatie zie: www.gatgeschillen.nl/beroepscode

 

N.b. mijn sessies vallen NIET onder vergoeding van zorgverzekeraars.Logo

Een lotusbloem is een bloem die met haar wortels in vies en modderig water groeit. Ondanks het modderige water waar ze in staat, gaat de bloem elke ochtend opnieuw open zonder ook maar een spoortje vuil op de bloembladen.

Logo energetic flow

De bloem is niet voor niets het logo van energetic flow. Ze staat voor eeuwige vernieuwing, zuiverheid, verlichting en de ware ziel. Als je inzichten opdoet om dichter bij jouw ware ziel te komen, kun je het geluk en de liefde die iedereen verdient, toelaten in jouw leven. Beslis voor jezelf of jij zoals de lotusbloem wilt open bloeien.Missie

In de huidige tijd is iedereen druk en word je zonder dat je er erg in hebt nogal snel opgeslokt door de dagelijkse dingen. Een dag, week, maand, jaar is zo voorbij.

 

Wat ik vaak tegenkom is dat vooral vrouwen op een gegeven moment een pas op de plaats nemen en om zich heen kijken om te zien waar ze in vredesnaam terecht zijn gekomen.

 

Mijn missie is om jou te begeleiden als je jezelf, misschien wel zonder dat je het zelf in de gaten had, hebt weggecijferd binnen je werkomgeving, relatie of gezin. Zodat jij kunt (her)ontdekken wie je bent, waar je kracht ligt en wat je plek binnen je relatie, gezin en werk is.

 


Insteek

Ik zorg er via persoonlijke begeleiding voor, dat je als een lotusbloem open bloeit en je echte IK kunt gaan ontdekken. Dat kan zijn door je intensieve begeleiding te geven in de vorm van een traject. Maar het kan ook zijn dat je een energetische sessie wilt of je intuïtie wilt aanscherpen. Of een combinatie van meerdere mogelijkheden.

 

Jij kiest wat bij je past, waarbij ik met je meedenk wat de verstandigste keuze is.

Vanuit mijn advies kun je jouw keuze maken en kunnen we op weg gaan naar een voor jou positiever en gelukkiger leven.

Je ontvangt dat ontbrekende puzzelstukje dat je vooruit helpt en dat je in de reguliere zorg niet gevonden krijgt.


Enkele reviews

 • "Sinds de PSYCH-K® sessie voel ik me erg goed en vrolijker. Ik ben benieuwd wat het nog meer gaat brengen." Brigitte
 • "Patricia is oprecht geïnteresseerd in de persoon. Ze is een warme persoonlijkheid en weet de vinger op de zere plek te leggen om je van daaruit inzichten te geven." Linda
 • "Ik heb het gevoel dat ik veel aan de kernovertuigingensessie heb gehad, ben nog niet klachtenvrij maar merk dat mijn spierspanning minder is en dat ik dingen beter kan gaan loslaten. Het doet me minder." J.
 • “Dankzij de kernovertuigingensessie heb ik meer zelfvertrouwen.” M.
 • "Je komt terecht in een warme en veilige sfeer gekoppeld met een professionele aanpak. Patricia is een dame die vooral gericht is op waarde bijbrengen en je tot in je ziel raken! Een hartelijke vrouw die in mijn hart zit." Anja
 • "Ik voel me momenteel sterk, hoop dat ik me zo mag blijven voelen. Mijn keel voelt nu ook goed, heeft weer goed gewerkt jouw sessie!" Jolanda
 • "Wat een genot om hier te zijn, een professionele aanpak waar je op je gemak wordt gesteld en alle tijd voor je wordt genomen. Bedankt voor deze zeer effectieve aanpak. Het voelt goed!!" Natascha

Ter inspiratie

Je kunt mij ter inspiratie op Instagram en Facebook volgen.


Mijn kennis

 • IR Academy: coaching basic level, advanced level (specialisatie life coaching & career coaching) en executive level
 • Janosh: Master energetisch therapeut
 • PSYCH-K®: advanced level facilitator
 • Access Consciousness®: Facelift facilitator (AFF), Bars facilitator (BF), Body Process practitioner (BPP), Energetic Synthesis of Structural Embodiment practitioner (ESSE)
 • Spiritueel Centrum Aurora: Meervoudig Merkaba Meester Heler niveau 4
 • Praktijk voor levenshulp: Sanmeigaku karakteranalyse

Mijn publicaties

Boeken

Foto boek Nuchter spiritueel, Patricia van Gerwen

"In maart 2017 publiceerde ik mijn allereerste boek, met de titel 'Nuchter spiritueel'. Het boek heeft voor mijzelf als doel te laten zien dat het 'zweverige' beeld rond spiritualiteit onnodig is. Spiritualiteit is niet zweverig. Ik ben een nuchtere vrouw en tegelijkertijd heb ik stap voor stap spiritualiteit in mijn leven binnen gelaten. Het heeft voor mij een grote toegevoegde waarde.

Door mijn boek te lezen ontdek je dat spiritualiteit niet iets is waar je voor kiest. Het is altijd aanwezig, bij iedereen. De keuze die je zelf maakt, is of je meer gebruik wilt maken van de grote toegevoegde waarde. Dat kan zoals je zult lezen op een hele nuchtere manier.", Patricia van Gerwen.

 

Wil je het boek kopen? Klik dan hier om naar de bestelpagina te gaan.


Blogs

Ongeveer eens per maand kun je een nieuw gepubliceerde blog verwachten. Om de blogs te lezen kun je op de knop 'Lees blogs' klikken.

Als je een seintje wilt krijgen als er een nieuwe blog is gepubliceerd, raad ik je aan om je in te schrijven voor de nieuwsbrief.


SAM app voor meer levensgeluk

Als professional heb ik me verbonden aan de gebruiksvriendelijk SAM app. Dat is een app die zich richt op levensgeluk. Alle professionals geven je tips, tools, challenges en bieden activiteiten aan. Zo kun je vanuit thuis aan de slag, op elk levensgebied en kun je zelf zien op welk gebied je nog mag verder groeien. De app kun je gratis downloaden in de AppStore en PlayStore.

 

Een van de challenges die ik voor de SAM app creëerde begeleidt je om relaxt om te gaan met je kind.

De app is voor werkgevers ook erg interessant om te gebruiken.

 Vermeldingen