Wat voelt goed voor jou?

Photo by Dlanor S on Unsplash

Zoveel keuzes

Via deze blog wil ik je meenemen in wat je kunt doen als je het idee hebt dat je zoveel keuzes hebt dat het lastig is om een keuze te maken.

Voel je vaak een twijfel in je opkomen als je iets nieuws in huis nodig hebt? Of als je 's ochtends voor de kledingkast staat om te kiezen wat je die dag aan zult trekken? Of twijfel je als je een e-mail typt of je alles wel goed hebt verwoord?

 

Het kan makkelijker voor je worden als je de tool die ik met je ga delen toe gaat passen. Ik maak er dankbaar gebruik van sinds ik deze vanuit Access Consciousness™ ontdekte.

Wanneer pas ik het toe?

Zelf loop ik ook regelmatig tegen keuzes aan. De ene keer rond iets grotere dingen zoals een kapotte magnetron: 'welke kiezen we ter vervanging? Hoeveel geld zullen we eraan uitgeven? Waar moet het aan voldoen?'. De andere keer gaat het over kleine dingen: 'zal ik die ene plantenbak links of rechts in de tuin zetten? Zal ik nu met de hond wandelen of over een half uur? Trek ik slippers aan of hoge hakken?'

Wat het ook is, in alle situaties kan ik teruggrijpen naar de tool die ik zo verder uit ga leggen.

 

Mijn insteek is altijd om vanuit positiviteit te handelen, al kom ik ook mensen tegen die me daarop uitdagen. Als ik daarin word uitgedaagd heb ik  een perfecte situatie te pakken om eens te gaan voelen wat ik wil kiezen, in plaats van mezelf te gaan verklaren, aanpassen of verdedigen. Ik vraag mezelf dan af: 'Wat als ik niet op de negativiteit van deze persoon in ga? Hoe voelt dat voor mij?'

 

Je hebt namelijk altijd het recht op het maken van eigen keuzes. Ook in omgang met anderen. Steek je energie in iemand die je negatieve energie oplevert? Of steek je de energie liever in iemand of iets anders?

De tool

  1. Neem om het even welke situatie in gedachte waarbij je nu nog een keuze mag gaan maken.
    Heb je al opties in gedachte? Is het een kwestie van ja of nee tegen iets zeggen? Of is het kiezen wat jou de beste optie lijkt? Het maakt eigenlijk niet uit welke versie er voor jou ligt.
  2. Stel jezelf de volgende vraag: "Hoe voelt het voor mij als ik ja zeg tegen deze situatie (of deze optie)?"
  3. Ga NIET op zoek naar het antwoord op deze vraag! Laat de vraag open en ga bij jezelf na of het LICHT of ZWAAR voelt. Probeer het maar. Stel de vraag en laat het dan los.
  4. Voelt het LICHT voor jou? Dan is het 'de waarheid' voor jou. Voelt het ZWAAR voor jou? Dan is het 'een leugen' voor jou en zal deze keuze je geen mooi resultaat brengen.

Let op: het kan even duren voor je duidelijk hebt of het antwoord LICHT of ZWAAR is, maar het antwoord komt. Komt het nog niet dezelfde dag? Vraag het dan op een ander moment of andere dag nog eens en laat het dan opnieuw los. Soms heb je wat langer geduld nodig!

Samen kiezen?

Sta je voor een keuze die je samen met iemand anders mag maken?

Stel dan allebei de vraag en kijk of je op een gezamenlijk antwoord komt. Is er een optie die voor jullie allebei LICHT voelt? Perfect!